Administratie/boekhouding

Administratie

Als ondernemer werkt u hard en maakt u iedere week veel uren. Het voeren van een goede en complete administratie is voor sommige ondernemers een lastige klus

De administratie moet u er vaak tussendoor doen of in de avonduren, waardoor u er vaak ook niet eens aan toe komt. Wij begrijpen dat helemaal en daarom wil Administratiekantoor F.M.P. Stelten u hierbij van dienst zijn en voor u die zorg uit handen nemen. Administratiekantoor F.M.P. Stelten verzorgt uw administratie tijdig en kundig.

Onze diensten:

 • Het opzetten / inrichten van uw administratie
 • Verzorgen van financiële administratie
 • Verzorgen van BTW-aangiften
 • Mogelijkheid tot zelf online verwerken van uw administratie. Indien gewenst kijken wij met u mee om u te begeleiden. Wij werken onder andere met de administratiepakketten iMUIS Online & e-Boekhouden.nl.
 • Administratieve ondersteuning

Jaarrekening

De jaarrekening van een onderneming geeft een overzicht van de financiële situatie van een onderneming. Aan het einde van elk jaar moet een balans worden opgemaakt en in voorkomende gevallen ingediend worden bij de Kamer van Koophandel.

Waarom een jaarrekening opstellen?

 • Kleine ondernemers gebruiken de jaarrekening vooral om inzicht te krijgen. Inzicht in hoe ze met hun onderneming hebben gepresteerd ten opzichte van eerdere jaren.
 • Heb je een financier nodig voor bijvoorbeeld de aankoop van een pand, dan wil die je jaarrekening hebben.
 • Heb je een BV, stichting of een andere rechtspersoon, dan ben je verplicht om je jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Opbouw jaarrekening

De volledige jaarrekening bestaat uit:

 • Balans; een overzicht van bezittingen, schulden en het eigen vermogen.
 • Winst- en verliesrekening (resultatenrekening); een overzicht van opbrengsten en kosten.
 • Toelichtingen op balans en winst- en verliesrekening

Tussentijdse cijfers opstellen

Soms kan het nodig zijn om tussentijdse cijfers op te stellen, bijvoorbeeld voor een financieringsaanvraag of leaseaanvraag. Vaak willen banken of financieringsmaatschappijen in dit geval een officieel tussentijdsrapport. Het kan ook zijn dat u voor u zelf tussentijdse cijfers wenst zodat u zelf u prognoses kunt evalueren. Om wat voor reden u ook tussentijdse cijfers wenst te ontvangen Administratiekantoor F.M.P. Stelten kan deze voor u opstellen.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het verzorgen van uw administratie, het opstellen van een jaarrekening of het ontvangen van tussentijdse cijfers door administratiekantoor F.M.P. Stelten? Neem dan gerust contact met ons op.

© 2024 Administratiekantoor F.M.P. Stelten - Gelrestraat 71 - 6101 EV Echt - Tel. 06 53 31 42 13 - info@administratiekantoorstelten.nl
Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Disclaimer - Cookiestatement - Sitemap