Fiscaal

De Fiscale wet- en regelgevingen veranderen continu, Heeft u fiscaal advies nodig voor uw onderneming of als particulier?

Administratiekantoor F.M.P. Stelten adviseert u onder andere over:

Inkomstenbelasting

Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Wanneer u zich hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en door de Belastingdienst bent aangemerkt als ondernemer, betaalt u inkomstenbelasting over de winst van de onderneming.

De inkomstenbelasting is een zeer complexe belasting. Met de diverse ondernemersaftrekken, diverse vrijstellingen en persoonsgebonden aftrekken.
Als je voldoet aan de voorwaarden dan kom je als ondernemer in aanmerking voor ondernemersaftrekken. Administratiekantoor F.M.P. Stelten kijkt graag samen met u welke fiscale voordelen bij u van toepassing zijn en helpt u graag bij het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting.

Uitstel aanvragen

Lukt het niet voor 1 mei de aangifte inkomstenbelasting in te dienen dan kunt u uitstel aan vragen. Wij kunnen u hierbij helpen. Door middel van de uitstelregeling waar wij gebruik van maken, kunnen wij, als u altijd op tijd bent geweest, uitstel aanvragen tot 1 mei volgend jaar.

Vennootschapsbelasting

Als eigenaar van een bv dien je aangifte vennootschapsbelasting te doen over de winst per boekjaar. Bij Administratiekantoor F.M.P. Stelten regelen wij graag alle zaken en adviseren wij u omtrent de aangifte vennootschapsbelasting voor uw bedrijf.

Loonheffing

Als u personeel in dienst heeft, in loondienst bent in uw eigen bv (dga) of personeel gaat aannemen wordt u als werkgever inhoudingsplichtige. U moet dan digitaal maandelijks een aangifte loonheffing indienen en de loonheffing af dragen.

Deze elektronische aangifte bestaat uit loonbelasting en premies sociale verzekering en vloeit voort uit de salarisadministratie.

Omzetbelasting

Een van de veelvoorkomende belastingen die ondernemers moeten aangeven, is de btw-aangifte.
Welke btw-regels u als ondernemer moeten toepassen kan in iedere situatie of bij iedere factuur anders zijn.

  • Welk btw-tarief is voor u van toepassing?
  • Heeft u recht op btw-vrijstelling?
  • Heeft u te maken met de verleggingsregeling of doet u zaken met het buitenland?

Bij Administratiekantoor F.M.P. Stelten kennen we de fiscale wet- en regelgevingen omtrent de omzetbelasting.

Erf- en schenkbelasting

Als u van iemand een schenking of erfenis ontvangt moet u mogelijk aangifte doen voor de erf- of schenkbelasting. Schenkbelasting is mogelijk verschuldigd als u een schenking bij leven van iemand ontvangt, erfbelasting is mogelijk verschuldigd als u een erfenis ontvangt, dus nadat iemand overleden is.

Aan beide belastingen zijn diverse vrijstellingen verbonden.

Bezwaar- en beroepsprocedure

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u een aanslag van de belastingdienst krijgt waar u het niet mee eens bent. Ook voor andere zaken is het mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen. Hier gelden ook weer regels voor, vooral de termijnen waarbinnen een bezwaarschrift moet worden ingediend.

Als een bezwaarschrift wordt afgewezen bestaat nog de mogelijkheid om in beroep te gaan. Ook hier gelden weer regels voor en bovendien is een beroep meestal niet kosteloos.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen op fiscaal gebied? Neem dan gerust contact met ons op.

© 2024 Administratiekantoor F.M.P. Stelten - Gelrestraat 71 - 6101 EV Echt - Tel. 06 53 31 42 13 - info@administratiekantoorstelten.nl
Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Disclaimer - Cookiestatement - Sitemap